25.1.2015

Kakkutikkarit

Esikoiseni vietti hiljattain ihka ensimmäisiä kaverisynttäreitään. Päätin, että päästän itseni helpolla ja tarjoan vain kaupan tarjottavia. Noh, eihän se päätös pitänyt. Kaikeksi hulluudeksi päätin alkaa väsäämään kakkutikkareita, joita en ole koskaan ennen edes syönyt.

Kakkutikkarit onnistuivat hyvän ohjeen ansiosta hyvin. Joskaan en itse niiden mausta erityisemmin pitänyt. Kokeilen ensi kerralla tehdä kakkupohjan joistakin muista aineksista tai ehkäpä valmiista kekseistä. Lapsista osa tykkäsi näistä kakkutikkareista hirmuisen paljon ja osa ei ollenkaan.



Ohjeita löytyi netistä pilvin pimein. Päädyin kokeilemaan Kotikokista löytämääni Ohjetta:

Kakkupohja
125g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

-kuumenna uuni 160 asteeseen
-vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
-lisää munat joukkoon vatkaten
-sekoita jauhot keskenään
-lisää jauhoseos munaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi
-kaada taikina pellille leivinpaperin päälle
-paista noin 25 min, kunnes kakku on kypsä
-anna kakun jäähtyä vähintään 30-40 min tai yön yli

Kakkupallot
1 jäähtynyt kakkupohja
70g rasvaista tuorejuustoa
140g tomusokeria

-murskaa kakkupohja muruksi
-sekoita tuorejuusto ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi massaksi
-sekoita kakkumurut ja tuorejuustoseos käsin kosteaksi massaksi
-muotoile seoksesta käsin noin 30g kokoisia palloja
-laita pallot jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli

Kuorrutus
150g tummaa suklaata
150g valkosuklaata
nonparelleja
pitkiä puutikkuja

-temperoi suklaa: sulata suklaa mikrossa 30s kerrallaan miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes suklaa on sulaa. Jäähdytä sulanut suklaa kääntelemällä sitä huoneenlämmössä tai viileässä. Lämmitä se vielä kerran mikrossa 30s.
-kasta puutikun pää sentin verran suklaaseen
-työnnä tikku kovettuneen kakkupallon sisään ja kasta pallo suklaaseen. Voit käyttää lusikkaa apuna että saat suklaata joka puolelle palloa
-laita tikku ja suklaapallo esim. maljakkoon, jossa suklaa voi rauhassa kovettua. Ripottele nonparellit pallon päälle kun suklaa on vielä tahmeaa
-anna kakkutikkareiden kovettua viileässä tilassa. Nosta pöytään juuri ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti